” Vi som var barn på 1970 talet minns berättelsen om den romska flickan Katizi och hennes envisa kamp mot orättvisor. Katitziböckerna hörde till bibliotekens mest utlånade böcker och filmerna gick på bästa sändningstid. Sedan föll de i glömska. Nu har det gått närmare 50 år sedan Katarina Taikon skrev bokserien om Katitzi och berättelsen är kanske mer aktuell än någonsin. Vi har de senaste åren sett hur vi har fått tiggare på våra gator, vi läser i tidningarna om hur ensamkommande barn inte får stanna i Sverige och vi hör om hur gränser mellan länder stängs alltmer. Detta under tiden som världens rika får det allt bättre. 

Katitzi har under de senaste åren spelats runt om i Sverige. Denna produktion är unik och bygger på helt nyskrivet material av Jack Dahlby. Jag har i denna föreställning, valt att bryta våra föreställningar om vad som är normativt. Istället har jag vridit på perspektivet och utgått utifrån Katitzi och hennes familj och ställt mig frågan vad händer när man flyttar f
okus från den välkända och invanda. Med på resan har jag en ensemble på 14 fantastiska skådespelare. Alla med olika skådespelarbakgrund och erfarenhet. Tillsammans har vi frågat, förundrat, undersökt, testat, utforskat och utmanat. Reultatet kommer i juni då publiken får följa med Katitzi på hennes resa genom Sverige. En resa som kanske allra mest är inre resa där Katitzi vägrar att acceptera orättvisor trots att hon har alla ods emot sig. Katitzi är en varm och kärleksfull historia om hur orättvisor kan bemästras om man bara vågar tro på det goda. ”

skrivet av Malin B. Erikson en solig vårdag i Stockholm 

Malin är regissör och scenframställningspedagog, utbildad vid Royal Central School of Speech and Drama i London. Efter ha varit bosatt och verksam i länder som Kina, Marocko, Indien, Malaysia och England är hon sedan sommaren 2016 åter tillbaka till Sverige. 

Malin var engagerad som skådespelare på Ormteatern mellan åren 1987 och 1994. Det är med glädje och stor entusiasm som hon nu är tillbaka i den gamla vackra teaterladan vid Rudans strand.

 

PREMIÄR 3 JUNI / BOKA DINA BILJETTER PÅ ORMTEATERN.SE