Robin Hood - 1985

Kom till den gröna skogen!

När vi slår upp vår teater på Lunda Ängar i Jordbros södra utkanter tar det inte lång tid att förvandla en fullpackad Bedford till Staden Nottingham Med Omgivningar, Sherwoodskog, krog, slottsgemak m fl lokaliteter. Vi får nästan genast åskådare. Alla barn i Jordbro känner naturligtvis till den inspirerande legenden om Robin Hood och frågar vem som ska vara Robin och var finns Sir Vääs och titta där kommer Sheriffen!

Narren i vårt stycke var en gång hovnarr hos prins John men fick sparken när han avslöjade det stulna guldet. ORM-teatern känner sig alldeles säkert besläktad med den fd misslyckade hovsnickraren och hans oborstade teatersällskap. Oförståelse, lagar och förbud, ekonomiska svårigheter känner vi igen. Glimten i ögat och den urstarka optimismen hoppas vi ska vara gemensamma. Varför inte översätta legenden till dagens kulturella verklighet? TA KULTURSLANTAR FRÅN DEN RIKA METROPOLENS KÖTTGRYTOR OCH GE TILL YTTEROMRÅDENA DÄR DET KULTURELLA LIVET OFTA HAR ATT KÄMPA MED ETT KLIMAT STRAX OVANFÖR FRYSPUNKTEN. I praktisk kulturpolitik betyder det att ORM-teatern måste få en riktig teaterlokal och ekonomiska resurser att utveckla en verksamhet som nu pågått i snart sex år i motvind och med minimala resurser.

Vi har gjort det här spelet för att ge Dig och Dina vänner en och en halv timmes spännande och rolig teaterunderhållning. Nu när sommaren äntligen kommit för att stanna och allt grönskar som en gång för mycket länge sedan i Sherwoodskogen. För legendens skog är som drömmen om befrielse och rättvisa: alltid lika g rön. Liksom en skog kan vissna kan drömmen trampas ner men plötsligt en dag står den där igen. Så gott folk: Robin Hood är här – var med om äventyret, KOM TILL DEN GRÖNA SKOGEN!
Glad sommar önskar Ormen
Robin Hood av Anders Jonasson och Benny Farsäter
Premiär den 8 juni 1985

Sångtexter: Ulf Oldberg
Musik: Mickael Vinsa
Koreografi: Anette Henriksson

Scenografi, Dräktplanering, Regi: Kaj Niemi

Medverkande

Narren - Maria Holgersson
Gycklarna -Anette Supka, Margaretha Ingemarsson, Annika Ivarsson, Mickael Vinsa
Robin Hood - Per Sternbeck
Broder Tuck - Yngve Olsén
Lille John - Tomas Lindholm
Fredlösa -Christian Borggvist Mikael Tebelius Mickael Elofsson
Prins John -Benny Ericsson
Kung Richard, Första sheriffen - Göran Lidbrink
Sheriffen - Harri Lehtivuori

Knektar - Hanna Bromarf, Helene Folkeryd, Sanna Rantamäki
Maria Holgersson

Knekt, Guldmakare, Präst - Christer Johnsson
Marion - Madelein Selén
Robins Mor - Anna Erikson
Mor lille - Karin Linnaeus

Övriga medverkande - Birgitta Femling, Arne Nordh, Lasse Erikson, Sofia Noren

   Uppdaterad 2005-01-08 email: info@ormteatern.se      Tel: 08-741 25 67