Ormteatern

Ormteatern ger Främmande, en pjäs av Allan Edwall

En bild på familjen med Dolores i mitten.

främmande 1 utländsk: f. ord i svenskan; i f. land; som inte hör hemma här: en f. kropp i organismen; obekant: en vilt f. herre; stå f. för ngt inte förstå el. vilja befatta sig med || oböjl.  2 få, ha f. gäster || -t Bonniers Svenska Ordbok

Någonstans i Sverige bor en familj som av idealitet tar emot en flykting i sitt hem. Detta medför olika komplikationer; – Vilket rum ska hon ha? – Nä, i mitt rum kan hon inte bo, det går inte, kan hon inte bo i vardagsrummet? Vad som först sägs vara praktiska problem blottar en rad fördomar hos familjen, och situationen drivs snart till sin spets.

Med en pricksäker humor förmedlar Allan Edwalls pjäs bilden av en vardagsrasism som sällan förs fram i ljuset. Med föreställningen vill vi understryka att de första stegen till ett samhälle med mindre främlingsrädsla och främlingsfientlighet måste vi själva ta. Föreställningen ingår som en del i programserien med samma namn som hålls på Haninge Kulturhus under våren.

Föreställningen spelas i Haninge Kulturhus den 25, 26 och 28 februari samt den 3, 4 och 5 mars. Samtliga föreställningar börjar klockan 19:00. Föreställningens längd är ungefär 1,5 timme. Så hittar du hit.

Biljetter kan bokas direkt på webben, eller köpas i biblioteket i Haninge Kulturhus. Biljettpris: 80 kr.