Föreställningsinfo     Medverkande   
  Produktionen av föreställningen     Om Pjäsen
   

KATTGULD
– ett familjedrama om förljugenhet och girighet!


Det är femtiotal. I ett sommarnöje på Smådalarö har en fin familj från Stockholm samlats för att fira Faderns, Patriarkens, födelsedag. Det är inte bara därför familjen samlats. Någon ska också berätta för Fadern att han snart ska dö. Fadern är rik. God för tio miljoner. Inget testamente är skrivet. Gunnar, äldste sonen, laddar för att bli den som tar över, ivrigt påhejad av sin maka. Bengt, älsklingssonen, orkar inte bry sig. Deprimerad över bäste vännens död struntar han i det hela. Det gör inte Margareta, Bengts maka. Född fattig vet hon värdet av pengar och hon är beredd till mycket för att få del av arvet…

Visst låter det som ingredienser i en såpa. Vi garanterar att det inte är en såpa. Ormteaterns sommarpjäs Kattguld är baserad på Tennesse Williams klassiker ”Katt på hett plåttak”. I smärtsamma scener klär pjäsens huvudpersoner av varandra in på bara skinnet. Inget är vad det synes vara. Sanning i den ena stunden är lögn i den andra. Till slut är det enda ärliga som återstår, erkännandet av livslögnen.

Vilka förväntningar finns inom en familj? Måste man älska sina föräldrar? Måste man älska sina barn? Kan man leva ärligt? Hur många lögner använder vi oss av för att överhuvudtaget klara livet?

Premiär 7 juni
i Teaterladan i Haninge, mer info finns här >

Från repetitionerna av Kattguld
(Här finns fler bilder)