Per Ola arbetar på socialdepartementet. Plötsligt en dag blir han beordrad upp till ministern. Han är rädd. Han har inte gjort nåt… åtminstone inget allvarligt! Av den förskräckliga ministern får han ett omöjligt uppdrag som han inte vågar tacka nej till. Han ska göra myndighetssverige tillgängligt för handikappade till år 2010.
Per Ola som numer kallas för Tillgänglighetsmannen har inte en aning om vad tillgänglighet innebär eller varför det överhuvudtaget är viktigt. Herregud, de handikappade har det ju bra här i Sverige! De lever skyddade liv i skyddade bostäder och har terapijobb i skyddade verkstäder! Varför klagar dom?
Detta är Per Olas övertygelse ända tills han träffar handik… funktionshindrade personer som berättar hur det verkligen ligger till. Och någon som verkligen träffar honom hårt är Birgitta Trotzig, Sveriges mest hängivna och traditionsbundna statstjänsteman som minsann inte tänker låta sig påverkas av någon liten uppkomling som Per Ola…

Hösten 2002 hade Ormteatern premiär på föreställningen Mission Possible. Föreställningens skrevs och repeterades in på uppdrag av Statens Fastighetsverk som skulle börja jobba med tillgänglighetsfrågorna. Uppdraget vi fick av Statens Fastighetsverk var att göra en pjäs om tillgänglighet som skulle vara 35 – 40 minuter lång. Punkt. Eftersom det handlade om ett verk som arbetar mycket med byggnader la vi naturligtvis tonvikten vid den fysiska tillgängligheten. Pjäsen togs mycket väl emot och har sedan dess spelats på olika platser i landet.

Sommaren 2003 hörde Riksförsäkringsverket av sej. De ville att vi skulle spela pjäsen för dem när de påbörjade sitt arbete med tillgänglighet. RFV var dock inte lika intresserade av den fysiska tillgängligheten som SFV. Istället la dom tonvikten vid andra saker som arbetsmarknad, utbildning etc. Vi arbetade om pjäsen och hade en lyckad nypremiär den 10 november.