Nasse plockar hallon - 1998

Under hösten 1998 spelade vi "Nasse plockar hallon" efter Sven Nordqvists böcker, "Nasse hittar en stol" och "Nasses taxi".

Vi hade premiär den 31 oktober. Därefter spelade vi föreställningen den 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 november kl 13.00 och 15.00.Bilder från premiären 31/10 1998.

 

Läs Mitt i Haninge´s recension

Läs Taurnets recension

 


Bilder från repetitionerna av "Nasse"
 


" I den första boken hittar Nasse en stol och förstår först inte alls vad den ska vara bra till. Han frågar ett antal människor som alla svarar på sitt sätt, och steg för steg börjar Nasse begripa. För en liten en är det härligt att känna igen sig i Nasse och också få känna sig smartare och mer insatt än han.
Inte bara för en liten förresten. Alla känner vi en tant som tycker att allt är "jättefint" och "jättebra" vad man än säger och själv kände jag mig precis lika borta som Nasse när jag första gången skulle bekanta mig med IT-världen.

I bok två har Nasse begripit att allt inte är precis så som det ser ut. Han börjar fråga direkt när han hittar en skottkärra. Den går snabbt som ett skott "fast den bara har ett hjul". Nasses logik är strålande när de två kaninerna säger att det väl inte var SÅ snabbt. "Vi sprang ju ifatt dig som ingenting" "Ja, men ni är ju två stycken".

Och så får man tillsammans med Nasse lista ut varför det blir så tungt och trögt ibland och lätt ibland. Fast det hela tiden är samma backe. I vår familj skrattar vi allihop fortfarande när någon skriker "Kör krångligt!"

text: Siri Reuterstrand


   Uppdaterad 2005-01-05 email: info@ormteatern.se      Tel: 08-741 25 67