Barnteater: Den fasansfulla Baba-Jaga – världens läskigaste häxa

Den fasansfulla Baba-Jaga lämnar avgrunden för att flyga omkring i sin jakt på små barn att äta. I släptåg har hon en fåfäng padda med en särdeles vacker väst. Baba-Jaga är kort sagt världens läskigaste häxa.

Vår föreställning börjar när en pojke blir tvingad att gå till Baba-Jaga för att få tag på paddans väst – pojkens elaka systrar vill lägga vantarna på de ädelstenar som pryder västen. Tillsammans med sin docka möter pojken svåra utmaningar, och får på resan lära sig att tro på sig själv och utmana sina rädslor.

Kusliga skogar, omöjliga uppdrag och kastruller som står på kycklingfötter är sådant man får räkna med när världens läskigaste häxa är i farten. Och en talande padda, som faktiskt är rätt cool…

Ormteaterns uppsättning av Den fasansfulla Baba-Jaga baseras på en slavisk folksaga, med ett helt nytt manus av Jack Dahlby. Föreställningen innehåller också helt nyskriven musik av Josef Szabó.

Föreställningen är 40 minuter lång och vänder sig till barn mellan 5 och 8 år. Efter föreställningen har vi en pedagogisk diskussion, där skådespelarna talar med barnen om frågorna som pjäsen berör (ca 15 minuter).

Premiär och spelperiod: Föreställningens spelades under hösten 2013, och hade premiär den 20 oktober 2013 för att därefter spelas för bokade grupper, med avslutande föreställning den 16 november. En bokad specialföreställning spelades också den 19 december 2013. Alla föreställningar spelades i Teaterladan.