Efter ett tråkigt 2020 då vår traditionsenliga barnteaterproduktion uteblev av skäl som ni alla känner till ser vi nu fram emot höstens produktion med uppsättning av ”Heja jorden”, av Jörn Spolander och med fantastiska illustrationer av Stina Wirsén.

Jol har fått ett extrajobb på ett observatorium. Eller fått och fått, hon stannade kvar efter en skolutflykt och ville inte gå hem, så Lima som jobbade där fick helt enkelt ge Jol ett jobb. På observatoriet finns en stor kikare – eller teleskop som den sura Lofar som också jobbar där säger att det heter – och i den kan Jol se en massa olika planeter. Mest spännande är det att titta på den blå pärlan, en vacker planet långt borta. Men en dag upptäcker Jol något med den blå pärlan, något hemskt.

Heja jorden är en pjäs om forskning, miljön och konsten att hålla andan.

Pjäsen riktar sig främst till barn 6-10 år men passar alla som hejar på vår planet.

Vi söker nu tre skådespelare till produktionen:

Jol – flicka på ca 8-9 år som vill väldigt mycket och har en stark karaktär och säger vad hon tycker och tänker, men ibland blir det fel. Spelas av kvinna, spelålder ca 20-35 år.

Lima – kvinna som är omhändertagande och diplomatisk. Vill att saker och ting ska fungera och att alla ska vara sams. Spelas av kvinna/man, spelålder ca 35-50 år.

Lofar (dubblerad roll med pärlfiskaren) – man som tycker att han vet bäst och lätt blir irriterad men menar väl.

Pärlfiskaren (dubblerad roll med Lofar) – en filosof som får Jol att se saker i ett annat perspektiv, en lärare och mentor. Dubblerad roll, spelas av man, spelålder ca 40-55 år.

Är du intresserad av att medverka? Välkommen på informationsträff i ladan vid något av dessa två tillfällen:

Lördag 14 augusti kl 15

Tisdag 17 augusti kl 18

Väl mött!

Styrelsen Ormteatern