Nyhetsbrev augusti 2023

aug 23, 2023

Regnet piskar mot fönstret, och vattnet rinner i breda rännilar ned på fönsterblecket. Vinden sliter i trädkronan som avtecknar sig mot den mörka himlen. Bara blixtarnas återsken lyser upp den nu till lervälling förvandlade gräsmattan. Det är alltså en typisk sommardag 2023.

Men vilken tur att det nu snart är höst – fylld av teater! Det har varit mycket aktivitet i Teaterladan under sommaren med sommarläger och café, och barnteaterföreställningen Kurt och Kio har redan haft smygpremiär. Snart drar repetitionerna av Momo igång, och vi har ett antal platser kvar i ensemblen!

Välkommen in i värmen önskar Styrelsen!

Aktuellt

Kurt och Kio

Grannungarna bygger koja i trädet. Alla har kul utom Kurt och Kio. De har supertråkigt. Så tråkigt att de måste hitta på något riktigt kul. Men vad ska de göra och var hittar de allt som är kul?

Kurt och Kio gör en bejublad återkomst på Ormteatern. Jack Dahlby Green har skrivit originalmanus för Ormteatern, baserat på böckerna av Lisen Adbåge. Josef Szabó regisserar. Föreställningen riktar sig till barn mellan 4 och 8 år och spelas både för skolor och förskolor samt för allmänheten under hösten.

Vi spelar närmast på Ormteatern lördagen den 16 september. Läs mer om föreställningen och boka biljetter på ormteatern.se!

Har du barn i förskola eller skola? Rekommendera gärna föreställningen till ansvarig pedagog eller rektor!

Momo eller Kampen om Tiden

Momo eller Kampen om Tiden bygger på Michael Endes klassiska ungdomsroman. Det är en historia som är superaktuell idag – tar vi oss tid att lägga ned mobilen och spela ett spel tillsammans, att fråga hur någon verkligen mår och lyssna på svaret, eller sopa gatan för nöjet att göra just det? Kanske handlar det om det förgångna, eller kanske om framtiden?

Vi är väldigt glada över att återigen få arbeta tillsammans med Lennart R Svensson som regisserar en visuell, omtumlande, och tänkvärd föreställning. Efter ett antal uppskattade workshops under våren drog repetitionerna igång med en uppstart den 26-27 augusti. Det finns ett fåtal platser kvar i ensemblen just nu – kontakta producenten Josef Szabó på josef.szabo@ormteatern.se om du är intresserad!

Teaterkurs för vuxna

Har du alltid velat testa på teater, eller har du haft ett långt uppehåll från teatervärlden och vill hitta tillbaka till grunderna? Då är du välkommen till Ormteaterns och ABF Södertörns teaterkurs för vuxna, en kurs där vi experimenterar med kropp, röst och text.

Under teaterkursens tio träffar får du prova på grunderna inom teater och skådespeleri. Kursen är på grundläggande nivå och inga förkunskaper krävs. Kursstart 8 september med 10 tillfällen under hösten. Läs mer och anmäl dig på vår webb.

Kalendern

26 augusti – Uppstart, Momo eller Kampen om Tiden – Teaterladan – anmälan till josef.szabo@ormteatern.se

26 augusti – Föreställning, Kurt och Kio – invigning av Vega Allaktivitetshuset (tid ännu inte bestämd, se Haninge.se för mer information)

8 september – Start, Teaterkurs för vuxna – anmälan krävs, se Ormteatern.se

16 september, kl 15 – Föreställning, Kurt och Kio – Teaterladan – köp biljetter på Ormteatern.se

25 november – Julloppis på Ormen – vi öppnar ladan för en julloppis med café och andra aktiviteter. Vi välkomnar allmänheten till ladan, och erbjuder alla som vill sälja på loppisen att hyra ett bord

Barn och ungdom

Höstens teater- och dramakurser för barn och unga börjar i september. Vi är mycket glada över att kunna välkomna en ny verksamhetsledare, Maria Karlsson! Maria har lång erfarenhet som drama- och teaterpedagog, bland annat från Sagateatern, Centrum för Levande Historia, och Dieselverkstaden. Maria kommer tillsammans med Norea Weitz att leda kurserna.

Information till tidigare deltagare och deras vårdnadshavare  kommer inom kort, och du kan se aktuellt schema på vår webbplats. Om du har ett barn som skulle vilja spela teater, anmäl ditt barn snarast! Det kan finnas enstaka platser kvar.

Vi har ett flertal grupper, indelade efter erfarenhet och ålder, varav en  funkisgrupp för barn 10-13 år med funktionsvariation.

Ormteaterns styrelse 2023

Vi ser fram emot en spännande teaterhöst! Styrelsen 2023 ser ut som följer:

  • Karin Levin, ordförande
  • Adam Blomberg, vice ordförande
  • Anna Cederberg, kassör
  • Sanna Ålhed, ledamot
  • Daniel Sahlin, ledamot
  • Louise Edberg, suppleant
  • Linnea Brosjö, suppleant

Vill du delta i ett styrelsemöte, kontakta oss!

Du når styrelsen på: info@ormteatern.se eller direkt till någon av oss, mailadresserna hittar du på styrelse-sidan.

Nästa styrelsemöte är: Onsdagen 13 september kl 19