Musiken är en central del av vår kommande föreställning Momo eller kampen om tiden, och vi är otroligt glada att kunna erbjuda en studiecirkel ledd av Jonatan Lundberg där vi kommer skapa musiken för föreställningen.

I denna kurs får du lära dig att vara en del av en teaterpjäs där du som musiker eller kompositör står i fokus. Kursen handlar om att undersöka och leka med musiken som en del av berättandet pa scen. Vi utgår från manuset och följer med i en kreativ process från start till mål!

Kursen sker i grupp som en studiecirkel. Gruppen träffas vid 10 tillfällen och fokuserar på olika inriktningar: arrangemang, alternativ instrumentering, musiken som uttryck, sceniskt uttryck, komposition, ensemble, ljudläggning, röst, kör och improvisation.

Kursen leds av Jonatan Lundberg som jobbat med bland annat Norrbottensteatern och Stockholms Stadsteater. Där har han både jobbat som musiker, kompositör och skådespelare. Jonatan arbetar även med att komponera för modern dans och som kapellmästare / medkompositör för artister såsom Jakob Hellman och Ellen Sundberg. Han producerar också musik: Äntligen borta av Jakob Hellman och Ett bloss för Bodil Malmsten av Ellen Sundberg.

Kursstart: Tisdag 31 oktober, kl. 17.00 – 20.00

Pris: 600 kr, 10 tillfällen

Studiecirkeln arrangeras av ABF Södertörn. Annmäl dig hos ABF, där du också hittar mer information.

Du kan även mejla frågor till info. sodertorn@abf.se eller ringa ABFs växel på 08-556 520 30. Välkommen!