Skådespelarna

Camilla i rollen som Karin

Camilla Rensgård: ”Att spela teater är en självklar del av mitt liv. Teater är en konstform som ger mig stora möjligheter att berätta. Ang Fågelbovägen: När jag först läste manus till Fågelbovägen 32 fastnade jag för den stora övergripande konflikten. Pjäsen tar upp ett mycket aktuellt ämne, och jag hoppas den kan starta en diskussion. Något som även har gripit mig starkt är konflikten i Karin, vilken jag såg som en stor utmaning att få gestalta.                                 Vem är en god människa?”   Stefania De Cesare: ”Varför spelar jag teater? Eftersom livet i Sverige kan vara lite tråkigt för en latinsk person och när jag är på scenen jag känner mig levande! I Italien spelar man teater i vardagen: på bussen, på kontoret, hemma…

Stefania i rollen som Katerina

Tyvärr upptäckte jag teater ganska sent i mitt liv, i själva verket är jag bara på min andra uppsättning. Den första var en fars och jag tror det var lättare för mig att spela den. Inte bara på grund av mitt sinne för humor, men också därför att rollen var närmare min personlighet: öppen, rolig, rastlös. Katerina i Fågelbovägen är mycket hård, strikt, ledsen och tyst. Det enda vi har gemensamt är att vi båda har invandrat till Sverige, men hon flyttade från ett fattigt land till en rik medan jag kommer från ett rikt land också. Perspektivet är annorlunda. Men det är också därför jag tackade ja till rollen, den är verkligen en utmaning. Jag gillade den psykologiska konfilkten mellan Karin och Katerina. Den  fascinerade mig sedan jag läste boken första gången. Karin gör verkligen en hel del insatser för att vara en god människa, att hjälpa till. Men hon förstår inte att det inte är Katerinas behov eller önskemål. Hon är maktlös…”  

Jakob Edmanner: ”Jag älskar att bejaka min kreativitet, och teatern är ett utmärkt forum för att fa utlopp för den…”              

Pelle i rollen som Albin 

Pelle Petersson: ”Jag heter Pelle Petersson och jag har spelat teater i ca 5 år. Jag började i barngruppen på Ormteatern därför att min moster var ledare då och hon tyckte det skulle vara kul om jag kom och prövade på teater. Nu går jag på ett teatergymnasium ( Stockholms estetiska gymnasium) i Liljeholmen och trivs väldigt bra. Jag tycker teatern är en stor del av mitt liv och har planer på att försöka studera teater utomlands efter jag har tagit studenten.”    

Madeleine i rollen som Isabel

Madeleine Barringer: ”Jag vill undersöka känslan av att förhålla mig endast till en text, med all den frihet och nakenhet som finns. Eftersom jag i mitt arbete som operasångerska alltid måste ta hänsyn till musiken, så är det en utmaning! Tycker om Fågelbovägen…… Det är en psykologisk och ifrågasättande pjäs som berör ett viktigt ämne i vår tid.”