ORMTEATERNS SOMMARPRODUKTION 2017

PREMIÄR 3 JUNI

I sommar sätter Ormteatern upp vår alldeles egna Katitzi. Manuset är skrivet utav Jack Dahlby och utgår från Katarina Taikons Katitzi-böcker.

”Katitzi växte upp i Sverige för inte alltför länge sedan och var som vilket annat barn som helst. Hon bråkade med sina syskon och lekte med sin hund, hon var snäll ibland och dum ibland precis som alla andra. Men trots att hon var som vem som helst så fick hon inte gå i skolan, inte bo i hus eller ens stanna särskilt länge på samma plats utan att bli bortkörd – bara för att hon var rom.”

BOKA BILJETTER

Regi Malin B Erikson

Regiassistent Jack Dahlby

Ljud & film Christer Blum

Kostym Madeleine Eriksson

Ljus Adam Blomberg

Scenografibygge Stefan Karmedahl

Rekvisita Louise Edberg

Producent Norea Weitz

 

ENSEMBLEN

Leonora Kastrari, Jannie Östergren, Minamaria Erikson, Ingrid Ljungstig, Rebecka Stomberg Lindström, Björn Sandin, Liam Lindblom Skarhed, Mats Utbult, Anna Starrin, Andreas Åberg, Amanda Ed, Emilie Lindström, Kati Ahlstedt, Göran Holm

BOKA BILJETTER

För att boka dina biljetter klickar du här!

BJUD DINA ELEVER/ANSTÄLLDA/MEDLEMMAR PÅ TEATER

Är du intresserad av att köpa en hel föreställning eller göra en större gruppbokning så går det bra att boka redan nu. 

Intresserad och vill veta mer?

Kontakta producent: Norea.weitz@ormteatern.se

FÖRESTÄLLNINGAR

Just nu är det möjligt för organisationer, föreningar, företag, skolor och sällskap att göra större gruppbokningar (läs mer ovan). 

3 JUNI 19:00- PREMIÄR UTSÅLT

6 JUNI 15:00

8 JUNI 19:00

10 JUNI 15:00

11 JUNI 15:00

13 JUNI 19:00

14 JUNI 19:00 UTSÅLT

15 JUNI 19:00

17 JUNI 15:00

18 JUNI 15:00

20 JUNI 19:00

21 JUNI 19:00

22 JUNI 19:00

27 JUNI 19:00

28 JUNI 19:00

29 JUNI 19:00

1 JULI 15:00

 

 

REGISSÖRENS ORD

 

” Vi som var barn på 1970 talet minns berättelsen om den romska flickan Katizi och hennes envisa kamp mot orättvisor. Katitziböckerna hörde till bibliotekens mest utlånade böcker och filmerna gick på bästa sändningstid. Sedan föll de i glömska. Nu har det gått närmare 50 år sedan Katarina Taikon skrev bokserien om Katitzi och berättelsen är kanske mer aktuell än någonsin. Vi har de senaste åren sett hur vi har fått tiggare på våra gator, vi läser i tidningarna om hur ensamkommande barn inte får stanna i Sverige och vi hör om hur gränser mellan länder stängs alltmer. Detta under tiden som världens rika får det allt bättre. 

Katitzi har under de senaste åren spelats runt om i Sverige. Denna produktion är unik och bygger på
helt nyskrivet material av Jack Dahlby. Jag har i denna föreställning, valt att bryta våra föreställningar om vad som är normativt. Istället har jag vridit på perspektivet och utgått utifrån Katitzi och hennes familj och ställt mig frågan vad händer när man flyttar fokus från den välkända och invanda. Med på resan har jag en ensemble på 14 fantastiska skådespelare. Alla med olika skådespelarbakgrund och erfarenhet. Tillsammans har vi frågat, förundrat, undersökt, testat, utforskat och utmanat. Reultatet kommer i juni då publiken får följa med Katitzi på hennes resa genom Sverige. En resa som kanske allra mest är inre resa där Katitzi vägrar att acceptera orättvisor trots att hon har alla ods emot sig. Katitzi är en varm och kärleksfull historia om hur orättvisor kan bemästras om man bara vågar tro på det goda. ”

skrivet av Malin B. Erikson en solig vårdag i Stockholm 

Malin är regissör och scenframställningspedagog, utbildad vid Royal Central School of Speech and Drama i London. Efter ha varit bosatt och verksam i länder som Kina, Marocko, Indien, Malaysia och England är hon sedan sommaren 2016 åter tillbaka till Sverige. 
Malin var engagerad som skådespelare på Ormteatern mellan åren 1987 och 1994. Det är med glädje och stor entusiasm som hon nu är tillbaka i den
gamla vackra teaterladan vid Rudans strand.

HÄNG MED BAKOM KULISSERNA ÄNDA FRAM TILLS PREMIÄREN

Följ med oss via sociala medier under hashtagen #Katitziormteatern.

Du hittar oss på Facebook, twitter och instagram!

BOKA BILJETTER