Jävla farfar – en komedi i full fart mot döden

FarfarAtt bli gammal är ingen lek i vårt ungdomsfixerade och superindividualistiska samhälle. Ska man överhuvudtaget behöva bli gammal? Är inte det något man som människa borde ha rätt att slippa utan att för den skulle behöva dö ung?

Och om man nu måste vara gammal måste man då ha ont, måste man få problem med trötthet, lust, och framförallt, måste man gilla de snoriga barnbarnen? Nej varför det, det finns ju piller mot det mesta. Inte mot snoriga barnbarn ännu men i alla fall. Kör hårt, livet är kort! Framförallt när man är 65+

Det finns stora outtalade krav på hur en mor- eller farförälder ska vara och inte vara. Nu kommer den stora 40- talistgenerationerna i snabb takt att pensioneras. Vi har redan sett, och kommer i ökande grad att se, en ny sorts gamla människor som inte kommer att finna sig kraven och som inte kommer att sträva efter att leva upp till dem. Vår bild och våra förväntningar på hur gamla människor ska vara och uppträda kommer att förändras. Ingen vet riktigt hur. Men det troligaste är ju att vi kommer att se gamla människor som kör hårt på sin grej trots hög ålder. Självförverkligandet fortsätter ända in i kaklet.

Om det är bra eller dåligt kan ju diskuteras och det är en diskussion Ormteatern vill väcka och föra med enmansföreställningen ”Jävla farfar”.

Som vapen använder vi mycket humor, högt tempo, glitter, discodans och kramgoa låtar!

Föreställningens längd är c:a 45 minuter.

Speldatum

[biljetter]16[/biljetter]

Föreställningen kan bokas för spelningar i Teaterladan eller på turné. Läs mer om hur du bokar föreställningen!

Läs mer och diskutera föreställningen på Jävla farfar-bloggen.